PRIČA O BJELOGLAVOM SUPU​

ŠKOLA U PRIRODI

Certified Wildlife Rehabilitator

Tomislav Bandera Anić

Zaljubljenik u prirodu život provodi istraživajući prirodne ljepote Cresa, Velebita i Primorsko-goranske županije, s položenom planinarskom, alpinističkom i markacističkom školom. Diplomirao na Sveučilištu u Trstu, na odsjeku za humanističke znanosti. Rad u sektoru zaštite prirode započinje kao Čuvar prirode u Parku Prirode Učka te zatim kao voditelj Centra za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove Beli. U Sjedinjenim američkim državama stiče certifikat rehabilitatora divljih životinja, a iskustvo u radu s bjeloglavim supovima osnažuje u Bugarskoj i Španjolskoj volontirajući u centrima za rehabilitaciju divljih životinja.
VODITELJICA UDRUGE RUTA - CRES

VESNA JAKIĆ

Rođena 13. studenog 1965. U Cresu je završila osnovnu školu, u Rijeci srednju tekstilnu školu, a u Zagrebu Tehnološki fakultet – smjer: dizajn tekstila i odjeće. Bavi se samostalnim kreiranjem, izradom odjeće i kostimografijom.
Vodi udrugu Ruta od 2000. god. i sve njene izložbe i projekte vezane uz upotrebu vune, koja je postala ekološki problem .Od 2016. svoj rad proširuje kroz obrt Ruta wool & design. Vodi kreativne radionice filcanja sa djecom i mladima . 2016.Institut GIFT iz Hong Konga u projektu “The Other Hundred” izabrao je Vesnu Jakić među 100 edukatora na svijetu.
Članica ULUPUHa od 2010. godine, sudjeluje u zajedničkim izložbama.

ŽELITE LI JOŠ INFORMACIJA?

Programe Škole u prirodi organizira turistička agencija Tramontana outdoor – Beli otok Cres u suradnji sa svojim poslovnim partnerima – stručnim lokalnim turističkim pratiteljima i Centrom za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove u Belom.
ILI NAS NAZOVITE NA

+385 99 21 65 011